Az általunk gyártott térkövek magas minősége az alkalmazott kiváló nyersanyagoknak és a precíz automatizált technológiának köszönhető. A gyártás során a különböző termékek kialakításánál speciálisan osztályozott kavicsokat és homokokat alkalmazunk, egy terméken belül akár 4 félét is. Ennek oka, hogy a termék alsó és felső része más funkciót lát ez, ezért más típusú anyag felhasználását követeli meg. Egy térkő alsó részének tömörnek és nagy szilárdságúnak kell lennie, hogy a fagynak és egyéb nagy fizikai behatásoknak is ellenálljon. Míg a térkő felső részének keménynek, kopásállónak, tartós színűnek és nem utolsó sorban szépnek kell lennie.

A fenti követelmények figyelembevételével alkottuk meg azt a német technológiájú automatizált rendszert, mellyel a térkövek gyártását ma is végezzük. A beton keverésétől a térkövek gyártásáig minden mozzanat automatizált, PLC vezérelt gépeken történik. Ez biztosítja, hogy a termékek mindig egységes magas minőségben kerülnek gyártásra.

A használt nyersanyagok közül kiemelnénk a térkövek színezéséhez használt festékanyagokat és a beton-adalékszereket, melyeket közvetlenül szállítják telephelyünkre.

A térkövek minőségellenőrzését a belső állandó ellenőrzés mellett külső szakértők bevonásával is elvégeztetjük. Legutóbbi ellenőrzésünket az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft végezte el, és termékeink a legjobb minősítést kapták.

Előnyök

A térkő előnyei a hagyományos betonozással szemben:

  • Nagy szín és formaválasztékból lehet választani, így nagyon nagy számú variáció áll rendelkezésre az egyéni igények megvalósításra
  • Kopásálló
  • Magas a szilárdsága
  • Fagyálló és időjárásálló
  • Hosszú élettartam
  • Könnyű tisztán tartani
  • A hagyományos betonozással szemben nagyon könnyű javítani. Bontás esetén (csatornázáshoz, csőtörés, süllyedés) kisebb területek könnyen felszedhetőek és javítás nyom nélkül elvégezhető.

Általános tudnivalók térkővekre vonatkozóan

A térkövezéssel kapcsolatban fontos tudni az alábbiakat

  • A lerakott területeken a természeti hatások és a kő szilárdulása folyamata miatt műszakilag megelőzhetetlenül előfordulhat, hogy a térköveken mészkivirágzás jelenhet meg. Ez csak átmeneti jelenség, ami idővel teljesen megszűnik, ezért garanciálisan nem kezeljük.
  • A térkövek gyártása során a felhasznált anyagokat a beszállítók különböző természeti lelőhelyekről vagy gyárakból szerzik be (kavicsok, homokok, cementek). Az alapanyagok színe ezért kis mértékben eltérhet. Ezért a gyártás során az eltérő gyártási időpontok miatt elkerülhetetlen, hogy kisebb szín és felületi eltérések forduljanak elő. Nagyobb területek térburkolásakor ezért javasoljuk, hogy keverve, egyszerre több raklapból dolgozzon az egyenletes és természetes felület elérése érdekében. A termékek közötti szín- és felületi különbségek elkerülhetetlenek, a termék használati értékét nem csökkentik, így nem tekintjük garanciális hibának.